Ionic 48

Ionic 48 Warning: mysql_get_server_info(): Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) in /chroot/home/iprofith/vizivilag.com/html/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10Warning: mysql_get_server_info(): A link to the server could not be established in /chroot/home/iprofith/vizivilag.com/html/wp-content/plugins/xml-google-maps/xmlgooglemaps_dbfunctions.php on line 10

A La Rochelle-ben 2011-ben rendezett Grand Pavois nemzetközi hajókiállításon mutatkozik be a Ionic 48, ami Pierre Lallemand második hajója. Első hajója, az Ionic 39 tervezésekor a hatékonyságot tartotta szem előtt és ez az irányvonal jellemzi az új modellt is, melyet az érzéki formák, anyagok, és a teljes külső-belső harmónia különböztet meg a versenytársaktól.

Kifinomult részletek

Az Ionic 48 tervezésében segítségére volt a hajótervező Bernard Nivelt is a Joubert-Nivelt Design-tól, az elektromos, motorikus részek tervezését pedig a Rivoyre Ingeneering végezte.

Az üvegszálas, Airex habos test rendkívül könnyű: a hajó súlya nem haladja meg a 2 tonnát, hossza 14,93 méter, árbócmagassága 20 méter, a fővitorla pedig 75 négyzetméteres. A hajó 600 liter víz és a 200 liter üzemanyag befogadására képes, de létezik dupla mennyiségű üzemanyag tárolóval rendelkező változat is.

A dingi tárolására a hajó tat részén lévő platformon nyílik lehetőség.

(Fotók: Ionic 48 sajtóanyag)

A belső részek kialakítását, anyag választását a tulajdonosokra bízzák: gyakorlatilag bármilyen anyagot választhatnak a teak fától a ritka fafajtákon keresztül a karbonszálas műanyagig és a felszereltség is a tulajdonos igényeitől függ majd.

Az áráról egyelőre még tett közzé hivatalos információt a cég, de a hasonló tulajdonságokkal rendelkező hajók árából kiindulva valószínűleg 1,3-1,8 millió dollár körül fog mozogni – felszereltségtől és kiviteltől függően.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrDigg thisShare on RedditEmail this to someone

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

tizenöt + húsz =

  • Aktuális valuta árfolyamok

Read more:
Tengeralattjáró - Kolumbia
Tengeralattjárókkal csempészik a drogot Kolumbiában

A rendőrség egy év alatt három drogcsempész "tengeralattjárót" tartóztatott fel a Karib-partokon. A harmadik vízijárművet az Kolumbia északi részén, Cordobában,...

Close
Creative Commons Licenc
http://vizivilag.com weboldal tartalma című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Based on a work at www.vizivilag.com.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogokkal kapcsolatban, vagy a tartalom egyéb irányú felhasználásával kapcsolatban érdeklődjön itt: kapcsolat@vizivilag.com